fredag 1 december 2017

God ugnsbakad leverpastej

Ugnsbakad leverpastej
4 små eller 2 större

1 gul lök i bitar
400 g ungnötslever skuret i bitar
400 g fläskfärs
3 ägg
12 ansjovisfiléer (använde Grebbestads ansjovis original)
1 msk ansjovisspad
2 tsk timjan (finmal i mortel)
2 tsk havssalt
2 krm malen vitpeppar
2 krm malen svartpeppar

Mixa lök i matberedare, tillsätt lever och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser och kör samman till en välblandad smet som fördelas i fyra små pastejformar eller två mindre brödformar. Koka upp vatten och ställ formarna i hett vattenbad på långpanna. Grädda i 200 graders ugn med formarna täckta, t.ex. under bakplåtspapper, ca 1 - 1 1/4 timme (om tättslutande lock används; ta av under sista kvarten för färg upptill). Ta upp formar från vattenbad, låt svalna täckta, slå in pastejer i plastfolie och kyl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)