fredag 8 december 2017

Gräddstuvad sötpotatispytt

Gräddstuvad sötpotatispytt

sötpotatis (skalad och skuren i tärningar)
kött i små tärningar (valfritt; nöt, fläskkött eller lamm)
hackad gul lök
kokosolja
smör
en skvätt grädde
örtsalt och malen vitpeppar

Lägg sötpotatistärningar i vatten ca 30 minuter, häll bort vattnet och bred ut potatis på plåt med bakplåtspapper, klicka på kokosolja och strö över örtsalt. Ställ in i 200 graders ugn och rör om när tärningarna börjar "få yta" efter att ångat av det värsta, låt stå inne tills tärningarna lite lätt börjar ta färg. Stek kött och lök i smör, blanda ner sötpotatis, grädde, salt och peppar efter smak, låt puttra samman helt kort. Kokt eller stekt ägg + inlagda rödbetor till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)