lördag 16 december 2017

Grönkålslaw

Grönkålslaw

100 g hackad grönkål (grov mittnerv bortskuren från bladen)
2 morötter, strimlade dessa med potatisskalaren
1 finhackad röd chilipeppar (tog bort kärnor)
majonnäs
örtsalt och malen vitpeppar
smör

Fräs grönkål och morötter mjukt i smör, salta och peppra. Låt svalna och blanda sen ner chili och majonnäs. Ställ kallt.


Receptidén kom ifrån flera ställen, men mest härifrån.👍 Provade den här gången att göra majonnäs på denna olja:

Ingredienser: Raffinerad olivolja 70%, extra virgin olivolja 30%.

Har liksom inte känts så okej att göra majonnäsen på helt raffinerad rapsolja. Men den här olivoljan, som är en blandning av kall- och varmpressad olja, borde ju vara bättre att använda. Framförallt ett godare (mildare smak) alternativ i majonnäs än helt kallpressad olivolja. Synd bara att den inte finns som ekologisk. Helt kallpressad olivolja i majonnäs är ju sannerligen inte speciellt välsmakande. Tycker jag... sen får andra tycka vad de vill, utan att behöva reta upp sig på vad jag tycker.😉


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)