torsdag 14 december 2017

Janssons Frestelse à la Paleo

Janssons Frestelse à la Paleo

600 g rättika och kålrabbi (ung. hälften av varje) skurna i stavar
2 hackad gul lök
smör, ghee eller kokosolja att steka i
300 g kokosgrädde (använde Garant)
2-3 tsk arrowrot
1 brk (125 g) ansjovisfiléer skurna i bitar + spadet
½ tsk örtsalt
½ tsk malen vitpeppar

Ovanpå:
1-2 msk mandelmjöl
hyvlat kallt smör eller klicka över ghee alt. kokosolja

Koka skuren rättika och kålrabbi livligt i saltat vatten, ca 5-6 minuter, låt rinna av väl i durkslag. Fräs löken lätt mjuk i smör (eller ghee alt. kokosolja). Blanda samman kokosgrädde, ansjovisspad och arrowrot (rör ut i spadet eller lite vatten först), salt och peppar. Blanda ihop avrunna grönsaker och lök i en ugnsform, fördela ansjovisbitar över, bred ut kokosgräddsblandning, strö över mandelmjöl och sist hyvlat smör (eller ghee alt. kokosolja). Tillaga i 200 graders ugn ca 40 minuter.


Använder för egen del smör i min paleo-variant här på bloggen. Har inte testat kokosolja eller ghee som ersättning, men det borde ju gå bra även så. För den som vill prova en lågkolhydrat-jansson med mer mejerier, kolla då detta recept på Lesscarbs.se. som jag f.ö. använde som basrecept för ovanstående. Har tidigare publicerat ett receptinlägg med en lågkolhydrat-jansson här (varifrån inspiration hämtats för just det receptet har jag helt glömt av tyvärr).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)