lördag 30 december 2017

Kalkonfärsbiffar med ädelost och pinjenötter

Kalkonfärsbiffar med ädelost och pinjenötter

500 g kalkonfärs
1 litet ägg
½ dl grädde
40 g pinjenötter
40 g smulad ädelost
½ tsk örtsalt
2 krm malen vitpeppar

Blanda färs, ägg, salt och peppar. Rör ner ost och nötter. Forma ca 12 biffar som läggs på bakplåtspapper och steks i 200 graders ugn ca 20 minuter.


Receptkälla som använts för ovanstående finns här (inte alls nödvändigt att ha varmluftsugn som det står i det receptet, önskar man mer stekyta går det ju bra att efter tillagningen i ugn steka upp biffarna lite lätt på var sida med smör i stekpanna). Recept på rättikagratängen finns här (tog 3 strimlade salladslök istället för purjo denna gång, helt okej det också).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)