lördag 9 december 2017

Kanelkryddade sötpotatispannkakor

Sötpotatispannkakor

100 g sötpotatispuré
(puré: skala potatis, skär i bitar, ugnsbaka mjuka i 175 grader och mixa slätt)
3 ägg
ca 2 dl mandelmjölk
ca 1 msk psylliumfröskal
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
1 tsk kanel
2 krm salt
kokosolja att steka i

Mixa samtliga ingredienser, stek små pannkakor (ca ½ dl smet/pannkaka) i kokosolja. Tärnat äpple och lingon till (kokade ihop tinade lingon och rörde sen ner en klick honung).


Moderera mängd mandelmjölk och psylliumfröskal för bra smet med pannkakor som håller ihop. Hur mycket av vardera som behövs beror lite på hur lös sötpotatispurén är. Hade denna gång en fast puré där sötpotatisen fått ångat av ordentligt, så tog då nästan 2 dl mandelmjölk och drygt 1 msk psylliumfröskal. Mixa smeten med stavmixer och låt stå svälla ca 5 minuter, man kan sen lätt avgöra om det funkar eller om något behöver justeras en aning.


4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ha bara tillräckligt med psylliumfröskal/husk och ägg i smeten, samt vänd snabbt och beslutsamt i pannan. Är nog lite av en sak att "öva upp", det där att vända pannkakor utan gluten. ;)

      Radera
  2. är nyfiken på sötpotatis. gillade inte pommes frites på sötpotatis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att fritera mat undviker jag alltid.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)