fredag 22 december 2017

Kyckling- och pumpasoppa

Kyckling- och pumpasoppa

ca 2 dl grovhackat kokt kycklingkött (från kok av benbuljong)
3 dl pumpapuré
3 dl benbuljong av kyckling
2 finhackade schalottenlökar
1 bit finhackad färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad röd chili
smör att steka i
1/2 tsk gurkmeja
½ dl grädde
pressad citronsaft, örtsalt och peppar efter smak
ca 1 msk finhackad persilja, fryst eller färsk

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i smör, rör ner gurkmeja, lägg i buljong och pumpapuré, sjud samman. Tillsätt grädden och kyckling. Smaka av med citron, salt och peppar. Rör ner persilja.

Detta med att koka egen benbuljong alltså ...
... har man inte testat, så gör det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)