fredag 15 december 2017

Lättbakat långpannebröd utan mejeri

Långpannebröd
16 st. stora bitar

2 1/2 dl nötmjöl (använde denna gång 1 1/2 dl hasselnötsmjöl + 1 dl mandelmjöl)
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 - 3 krm salt
6 ägg
2 dl krämig kokosmjölk

ev. sesamfrö eller annan frösort att strö ovanpå

Blanda torra ingredienser. Vispa ägg och kokosmjölk och vispa ner mjölblandning. Bred ut smeten på långpanna/ugnsplåt (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper, låt stå ca 10 minuter. Strö på valfritt frö och grädda i 200 graders ugn, ca 20 minuter. Vänd brödkakan upp och ner på galler och dra bort bakplåtspapper från botten, låt svalna och skär i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)