fredag 22 december 2017

Lättsötade chokladmintbitar (snabbfixat och lite nyttigare julgodis!)

Lättsötade mintchokladbitar

100 g mörk choklad 90% (använde Lindt Excellence)
30 g kallpressad kokosolja
pepparmyntsolja (Apotekets), tog 7 dr. ungefär
1 msk grädde

Smält choklad och kokosolja över sjudande vattenbad, ta fatet från värmen och rör ner pepparmyntsolja efter smak och sedan grädden. Fördela i silikonformar och ställ in i kylen, lossa från formar när chokladen stelnat helt. Förvara kallt.


Inspiration för receptet ovan hämtades från Ann Fernholms blogg här. Ann Fernholm är författaren bakom boken Ett sötare blod, en bok som fick mig att på allvar förstå vidden av sockrets negativa inverkan på hälsan. Speciellt lämplig bok att läsa vid en sådan sockersöt helg som julen.😉




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)