söndag 10 december 2017

Mjuk pepparkaka med sötpotatis

Pepparkaka i långpanna

200 g sötpotatispuré
6-8 färska dadlar
1 dl mandelmjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malda nejlikor
3 tsk malen ceylonkanel
2 tsk bakpulver
2 krm havssalt
3 ägg
50 g smält smör eller ghee

Mixa sötpotatispuré, urkärnade dadlar och ägg i matberedare. Blanda torra ingredienser för sig. Mixa ner smält smör/ghee och sist mjölblandning. Fördela smeten i liten långpanna (ca 25x15 cm) med bakplåtspapper. Grädda ca 30-40 minuter i 175 graders ugn. Ta upp ur formen och dra bort papper, låt svalna på galler. Skär i små rutor. Ev. lingongrädde (kokta lingon + honung + kokosgrädde) till.


1 kommentar:

  1. Har precis provsmakat och den är jättegod! Tack! Tog två mindre formar och knappt 30 minuter. 👍

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)