fredag 8 december 2017

Pepparkakskryddad cocoffee med kolasås

Pepparkakskryddad cocoffee med kolasås

Per port.
1 ½ dl mandelmjölk
½ dl kaffe
½ msk raw kakaopulver
½ tsk pepparkakskrydda
½ msk kolasås*

Vispa i kastrull under uppvärmning. Häll upp i muggar, klicka i kokosgrädde och rör om.


*Kolasås: ½ dl kokosgrädde + ½ dl kokossocker småkokas samman till en inte alltför tjock sås, rör ner 1 krm havssalt och 1 krm vaniljpulver.



Recept inspirerat från kokboken Jonas paleokök: hälsosamma recept av rena råvaror av Jonas Lundgren. Gjorde om receptet lite grann.😇
Inspirerande (och matglad!) kokbok jag gärna gör gratis reklam för. Recepten tycker jag går bra att ändras på lite hur man vill, för att göra till egen ekonomi (bokens gourmet-del kan man ju f.ö. hoppa över), eget hälsotänk och personlig smak. Sånt gillas. Och så fick jag ju nu testa kokossockret förstås. Jo, kolasås är läskigt sött... men passade väldigt bra med pytte-skvätt av den i en värmande cocoffee faktiskt. Rekommenderas! Förresten, är du student och vill ha argument för att dricka en kopp cocoffee, läs då det här. Alla dessa forskningsundersökningar, läser dem som ren underhållning för det mesta.😁


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)