lördag 9 december 2017

Saffranskryddad laxsoppa med räkor och chiliaioli

Saffranskryddad laxsoppa

ca 300 g laxfilé (tärna)
1 l. fiskbuljong
1 kuvert saffran (mal i mortel med lite salt)
1 dl grädde
150 g philadelphiaost
½ strimlad purjo
2 små skivade morötter
2 msk finhackad dill
1 msk tomatpuré
salt och peppar efter smak
ev. arrowrot att reda med

Sjud sakta alla ingredienser utom laxen tills grönsakerna nästan är färdiga. Lägg i tärnad lax och red ev. av med arrowrot utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar. Ställ på träskärbräde med lock på kastrullen och låt fisken tillagas så tills klar. Servera med skalade räkor och chiliaioli att toppa med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)