tisdag 5 december 2017

Sillbullar av osaltad strömming/sill

Sillbullar av osaltad strömming/sill
ca 7 st.

300 g rensad strömming/sill
75 g kokt kött
1 schalottenlök
1 ägg
1 tsk pofiber
2 krm malen vitpeppar
3 krm örtsalt

Panering: pofiber

smör/ghee att steka i

Filéa strömmingar (d.v.s. dra bort skinnet). Mixa samtliga ingredienser i matberedare till en slät färs. Forma biffar och strö lite tunt med pofiber på båda sidor. Stek i smör. Den sötsliskiga korintsåsen skippar vi såklart, lite matättika till funkar bra istället... plus rårivna morötter och ev. inlagda rödbetor.


I brist på makrill får man ta strömming. Är det månne de minskade fiskekvoterna efter Brexit som gör att det inte längre finns makrill i livsmedelsbutikerna?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)