onsdag 6 december 2017

Snabbfixade gluten- och mjölkfria mandelscones

Mandelscones

4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk havssalt
50 g rumsvarmt smör (funkar säkert även med ghee för den som helt vill undvika mjölkprotein och mjölksocker)
1 ½ dl hemgjord mandelmjölk
1 ägg

ev. blötlagda pumpakärnor

Rör samman torra ingredienser, fördela smöret i mjölblandningen och rör ner mandelmjölk och ägg. Pytsa ut två delar på bakplåtspapper och bred ut till rundlar. Strö ev. frön ovanpå. Grädda i ca 20 minuter, 200 graders ugn. Ät med fördel varma med smör. (Går bra att förbereda mjölblandningen på kvällen dagen innan, om det är frågan om nygräddade scones till frukost)


Receptidén kom härifrån, men uteslöt chiafrön. Nästa gång skall även pumpakärnorna plockas bort, inte alls nödvändigt och säkert godare utan.😉





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)