tisdag 12 december 2017

Vegetarisk grönsaksgryta

Grönsaksgryta med trinity roots och rosmarin

1-2 grovt hackad gul lök
1 bit finhackad färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
ca 175 g färska skivade champinjoner
1 litet blomkålshuvud
ca 125 g halverade frysta brysselkål
1 gul paprika skuren i bitar
1 msk tomatpuré
1 tsk rosmarin
250 ml kokosmjölk
2 msk finhackad persilja (fryst eller färsk)
kokosolja att steka i
citronsaft, örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp i kokosolja tills vätska kokat in, salta och peppra. Tillsätt kokosmjölk och blomkål skuren i mindre bitar, låt koka några minuter innan övriga ingredienser läggs i (mal rosmarinen fint i mortel först), småputtra tills grönsaker är lagom tillagade, persiljan sist. Smaka av med citron, salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)