lördag 6 januari 2018

Blomkåls- och jordärtskockssoppa

Blomkåls- och jordärtskockssoppa

1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
½ tsk malen gurkmeja
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud i bitar
150 g skalade jordärtskockor i bitar
6 dl benbuljong av kyckling (för helt vegetarisk soppa används såklart grönsaksbuljong!)
4 dl kokosmjölk (använde Garant)
malen svartpeppar och örtsalt (typ Herbamare) efter smak
hackad persilja (fryst eller färsk)

Stek under 5 minuter sakta ihop lök, vitlök, gurkmeja och olivolja i kastrull. Tillsätt blomkål, jordärtskocka, buljong och kokosmjölk, koka upp och sjud sakta i ca 15 minuter eller tills grönsaker är mjuka. Mixa soppan (använde stavmixer direkt i kastrullen) och smaka av med salt och peppar. Vispa ner hackad persilja. Mitt förslag att toppa med: Cashewnötsgrädde (blötlagda cashewnötter mixas med vatten och pressad citronsaft efter den konsistens och smak man vill ha) och finstrimlad purjo. Hade till: Spenatbröd.


Delvis inspirerat av recept hämtat från Dr Michael Mosleys senaste bok Förbättra din tarmflora.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)