måndag 8 januari 2018

Chokladbrownies med aubergine

Chokladbrownies med aubergine

200 g skalad och tärnad aubergine
150 g mörk choklad med minst 70 % kakaohalt (använde Lindt Excellence 90% kakao)
60 g kokosolja
60 g urkärnade och tärnade dadlar
½ tsk salt
3 uppvispade ägg
1 tsk bakpulver
80 g mandelmjöl

Ångkoka aubergine i 170 graders ugn, 15 minuter. Lägg choklad och kokosolja i skål och lägg på het aubergine så det smälter. Tillsätt dadlar och salt, mixa slätt. Tillsätt ägg och bakpulver, mixa ca en minut och rör sen ner mandelmjöl. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda ca 20 minuter, kolla med sticka om färdig. Skär i 12 bitar. Hade cashewnötsgrädde och fintärnat äpple till.


Receptet ovan är hämtat från Förbättra din tarmflora: vetenskap, tips och recept av Michael Mosley. Där serverad med hallon- och chiasylt och/eller helfet ekologisk grekisk yoghurt (med levande bakteriekultur såklart!😉).
Såg det naturligtvis som en liten slags plikt att provlaga några recept ur boken som ju är ett recensionsexemplar. Mer nöje än plikt måste förstås erkännas, och hur var det då, aubergine kombinerat med choklad? Tja, inte så tokigt faktiskt!😊




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)