lördag 27 januari 2018

Frukostfrallor, mjukost och äggmjölk

Goda frukostfrallor

2 hela ägg
2 äggvitor
2 krm salt
½ dl majonnäs
½ dl vatten
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 ½ dl mandelmjöl

(ev. riven cheddarost att strö ovanpå)

Vispa hela ägg och äggvitor med saltet tills fluffigt, tillsätt majonnäs och vatten. Blanda torra ingredienser och blanda ner i äggblandning. Låt stå 5 - 10 minuter att svälla. Klicka upp i 4-8 delar på bakplåtspapper, (platta ev. till lite och strö på riven ost). Grädda i 200 graders ugn, ca 15 - 20 minuter eller tills bröden fått lite färg. Låt svalna på galler innan de delas.


Äggmjölk

2 äggulor
50 g smör
3 dl uppkokt vatten
(ev. vaniljpulver, men för tillfället är det alldeles för dyrt!😕)

Mixa. Använd exempelvis till te, kaffe eller som "grötväta" istället för mjölk (här finns några grötrecept).


Bredbar mjukost med ädelost

philadelphiaost
ädelost
smör
malen vitpeppar
(ev. en skvätt grädde)

Smält ihop i kastrull på lägsta värme. Häll upp i skål och ställ kallt. Hur mycket av vardera ingrediens får man anpassa lite efter eget tycke och smak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)