tisdag 23 januari 2018

Hallon- och mullbärscheesecake (no-bake, mejerifri och glutenfri)

Hallon- och mullbärscheesecake
8 bitar

Botten:
2 dl blötlagda sötmandlar
7 färska dadlar (kärna ur)
1 msk kokosolja
2 tsk ceylonkanel
1 nypa havssalt

Fyllning:
3 dl blötlagda cashewnötter
1 dl hallon
½ dl torkade mullbär
½ dl kokosgrädde (använde Garant)
pressad saft från ½ citron
1 msk äkta honung

Botten: Kör allt i matberedare, tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form (ca 18 cm i diameter, använde en kastrull, funkar fint det med!), ställ in i kylen. Fyllning: Kör samtliga ingredienser i matberedare tills helt slätt och krämigt (lite tid och tålamod krävs för att nå dit). Bred ut ovanpå botten i formen och ställ in den i frysen ca 1 timme. Skär i 8 portionsbitar.


Receptet jag blev inspirerad till att göra min egna variant av (som ovan) finns här, så kolla gärna det också.😉


2 kommentarer:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)