fredag 19 januari 2018

Höns- och grönsakspaj

Höns- och grönsakspaj

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Fyllning:
3 dl hackat kött av kokt höns (eller kyckling)
1 hackad röd paprika
1 finhackad röd chilipeppar
10-12 små skivade champinjoner (fräs upp i lite smör, salta och peppra)
250 g färsk broccoli skuren i små bitar (även stam)
½ strimlad purjolök
2 dl riven cheddarost
3 ägg
2 dl smetana
1 dl grädde
ca ½ tsk örtsalt (använde Herbamare)
2 krm malen vitpeppar
1 tsk curry

Pajdeg: Mixa samman mandelmjöl och sesamfrö i matberedare, tillsätt husk och smör, kör tills fördelat och knäck sist ner ägget, mixa till en sammanhållen deg. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och ställ kallt ca 30 minuter. Förgrädda i 200 graders ugn ca 8 minuter. Fyllning: Koka broccoli och purjo ca 1 minut och låt rinna av ordentligt i durkslag. Vispa samman ägg, smetana, grädde, curry, salt och peppar. Rör ner övriga ingredienser och fyll pajskalet. Färdiggrädda i 200 graders ugn ca 30 minuter.


1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)