måndag 1 januari 2018

Krämig kålsallad till tjocka högrevsbiffar

Krämig kålsallad

400-500 g finstrimlad vitkål
1 finstrimlad purjolök
½ hackad röd paprika
1 knippa e. kruka persilja (hackad)
ca ½ tsk örtsalt
ca ½ tsk malen svartpeppar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
ca 1 dl hemlagad majonnäs

Blanda allt utom majonnäs. Låt stå i kylen någon timme och blanda sen ner majonnäsen.


Högrevsbiffar
6 st.

500 g grovmalen högrevsfärs
knappt 1 tsk örtsalt
ca ½ tsk malen svartpeppar
2 små ägg
1 skalad vitlöksklyfta
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
ca ½ msk rödvinsvinäger

Mixa alla ingredienser slätt i matberedare förutom färsen. Rör samman och forma 6 stora biffar som steks i stekpanna eller i ugn.


Trevligt med en ICA-handel på orten som satsar
på att sälja produkter från lokala KRAV-odlare.
❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)