tisdag 2 januari 2018

Makrill i tomatsås

Makrill i tomatsås

1 pkt tinad makrillfilé
1 hackad gul lök
1 finhackad röd chilipeppar
lite kokosolja att steka i
390 g finkrossad tomat (använder ICAs, den är utan tillsatser och i tetrapak)
1 msk tomatpuré (använder ICAs I love eco, inga tillsatser där heller)
2 msk finhackad dill
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Fräs lök och chili mjukt i lite kokosolja, tillsätt krossad tomat och tomatpuré, låt småputtra samman till en tjock röra, smaksätt med salt, peppar och dill. Bred ut tomatröran i botten av ugnsform och lägg på urbenade (pincett funkar att göra det med) makrillfiléer med skinnsida uppåt, ställ in i 175 graders ugn, ca 30-40 minuter. Förslagsvis blomkålsmos till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)