torsdag 4 januari 2018

Paleopizza med älgskav

Älgskavspizza
4 port.

Botten:
3 dl mandelmjöl
3 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 dl vatten
3 ägg
1 msk olivolja

Fyllning (innan ugn):
1 pkt (240 g) älgskav (stek i smör eller ghee, krydda med örtsalt och malen svartpeppar)
tomatpuré
smulad oregano
skivad gul paprika

Fyllning (efter ugn):
ruccolasallad
majonnässås (majonnäs*, pressade vitlöksklyftor, lökpulver, cajunkrydda e. annan favoritkryddblandning, späd med vatten till lagom tjock sås)
oliver

Botten: Kör samman torra ingredienser i matberedare, tillsätt övriga och mixa till tjock smet som breds ut till en rundel på bakplåtspapper. Förgrädda i ca 15 minuter, 200 graders ugn. Fyllning: Bred på tomatpuré, strö på oregano, lägg på stekt älgskav och paprikaringar. Färdiggrädda ca 10 minuter. Strö över ruccola, ringla över majonnässås och lägg på oliver. Hade krämig kålssallad till.


*majonnäs: 1 helt ägg, ca 2 tsk rödvinsvinäger, ca 1 tsk dijonsenap, 2 krm örtsalt, 1 krm malen vitpeppar, ca 2 dl mild olivolja. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar. Droppa först och vidare häll sakta ner oljan under mixning till en tjock majonnäs. Använd mixerstav eller elvisp).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)