söndag 14 januari 2018

Shepherd's pie med sötpotatismos

Shepherd's pie med sötpotatismos

1 hackad stor gul lök
250 g nötfärs
390 g finkrossad tomat
2-3 pressade vitlöksklyftor
ca 2 tsk timjan eller oregano
örtsalt och malen svartpeppar efter smak
olivolja att steka i.

1 stor sötpotatis (ca 500-600 g)
2 äggulor
50 g riven ost (cheddar eller västerbottensost)
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

+ extra riven/hyvlad ost för gratinering

Fräs lök mjuk i olja, bryn köttfärsen lätt och ha i resten av ingredienser, låt småputtra samman på medelvärme till en tjock röra. Skala och skär sötpotatis i bitar, koka mjuka i vatten. Mixa kokt sötpotatis med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärsröran i botten av ugnsform, klicka på och bred ut mos ovanpå, toppa med den extra hyvlade eller rivna osten. Gratinera i ca 200 graders ugn tills osten smält och fått lite färg. Förslag till: surkål, gul paprika, färsk spenat och/eller ruccola.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)