lördag 6 januari 2018

Spenatbröd

Spenatbröd

3 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
1 tsk fänkål
1 tsk anis
½ tsk havssalt
8 ägg
200 g fryst spenat
ca 1 ½ dl vatten

Tina spenat. Stöt kryddor i mortel. Blanda torra ingredienser. Vispa ägg fluffigt och rör ner mjölblandning, tillsätt spenaten och vattnet (anpassa mängden vatten lite beroende på hur stora äggen är och hur mycket vätska det är i spenaten), låt stå 10 minuter. Dela i två delar och forma två limpor på bakplåtspapper. Grädda i 175 graders ugn, ca 40-45 minuter. Låt svalna på galler.


Delvis inspirerat av recept hämtat här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)