måndag 15 januari 2018

Zoodles och stuvad kycklinglever (med kantarell, purjo, chili)

Stuvad kycklinglever med kantarell och purjo

400 g kycklinglever
3-4 dl benbuljong av höns
2-3 dl förvälld kantarell (skär i bitar, lättast i halvtinat skick om man använder infryst)
1 strimlad purjolök
1 finhackad röd chilipeppar
örtsalt och malen vitpeppar
smör att steka i
200 g philadelphiaost
klippt persilja

Till: strimlad squash (snabbt nedsänkt några sekunder i kokande vatten)

Stek svamp tills vätska kokat in och den börjar ta lite färg, lägg åt sidan och fräs purjo och chili mjukt. Stek lever för sig till lätt brynt färg, häll i buljongen och osten, låt småputtra samman tills lagom såsigt. Blanda ner svamp- och purjofräs och fortsätt småkoka ihop någon minut. Rör ner persilja. Snabbförvälld zoodles till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)