onsdag 28 februari 2018

Kall frukost en iskall morgon: yoghurt med kokosmüsli

Kokosmüsli med lakritsmandel

2 dl riven kokos
3 dl fröer/kärnor (använde 2 dl sesamfrö + 1 dl pumpakärnor)
4 dl blandade nötter (använde macadamianötter, valnötter, pistagenötter och hasselnötter; ungefär lika mycket av varje sort)
ca 2 msk kokosolja
1 msk kokossocker
2 krm havssalt
1 dl lakritsmandlar (att hacka och ha i efter rostning/torkning av övriga ingredienser)

Hacka nötter och arbeta ihop med frön, kokos, olja, kokossocker och salt. Sprid ut på plåt och rosta/torka i 150 graders ugn tills torrt och fin färg (rör om i müslin någon gång under tiden). Hacka rostad lakritsmandel (recept finns här) och blanda ner i müslin, låt svalna och häll upp i burk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)