fredag 9 februari 2018

Lakritsbollar

Snabbfixade lakritsbollar

50 g smör
2 msk cashewnötssmör
3 tsk lakritspulver
1 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
2 krm salt

riven kokos och/eller kokosmjöl att rulla färdiga bollar i.

Mixa samtliga ingredienser, ställ in i kylen för att stelna något, trilla bollar. Rulla i kokos och ställ åter kallt eller frys.


Happy food: om hur mat och lycka hänger ihop av Niklas Ekstedt & Henrik Ennart. Tillför väl inte direkt något jag inte redan visste, men fin bok ändå. Hur man gör egen kefir med kefirgryn finns med, tråkigt bara att kefirgryn inte är så lätt att få tag på, inte så många som tycks sälja sånt, men det kanske kommer efter ökad efterfrågan. Och jo, det är samma kock Niklas som i Niklas Mat. Henrik Ennart är f.ö. medicinsk vetenskapsjournalist för SvD. Boken gavs ut av Bookmark i oktober 2017. Skriver inget bokomdöme för denna på bokbloggen, det får räcka med att nämna om den på det här viset istället. (Titel länkar till förlagets bokinfo om man vill veta mer)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)