lördag 3 mars 2018

Chili con carne med kidneybönor

Klart otrendig man känner sig när det knackas ner recept med rött kött här på bloggen, allt fler verkar ju numera föredra vegetariskt. För att väga upp låter jag trendiga bönor tillfälligt gästspela i en chili con carne.

Chili con carne med kidneybönor

250 g ekologisk köttfärs (nöt)
140 g tärnat bacon
500 g krossad tomat
1 - 2 hackad gul lök
1 finhackad röd chilipeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad röd snackpaprika
örtsalt och malen vitpeppar efter smak
torkad oregano och rökt paprikapulver efter smak
200-250 g kokta kidneybönor

Fräs lök, chili, bacon och vitlök i stekpanna eller gryta. Smula ner färs, rör om tills stekt. Tillsätt tomat, paprika och kryddor, låt småputtra samman. Rör sist ner bönor och låt allt bli genomvarmt. Ev. rysk yoghurt, ruccolasallad och ostbröd till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)