söndag 11 mars 2018

Enkel matlagning: Helstekt kalkonfilé med champinjonstuvning

Helstekt kalkonfilé med champinjonstuvning

1 kalkonfilé
smör att steka i
salt och peppar

Svampstuvning:
1 tråg färska champinjoner
smör att steka i
salt och peppar
rysk yoghurt
philadelphiaost
finhackad persilja

Bryn kalkonfilé runtom i smör, salta och peppra. Ställ in på ugnsfat i 200 grader, tills innertemperatur är 70 grader. Ta ut och täck med djup tallrik, låt filén svalna något. Stuvning: Skiva svamp, fräs i smör, salta och peppra. Rör ner yoghurt, färskost och låt småkoka samman till en lagom tjock stuvning, rör ner persilja och smaka av med mer salt och peppar vid behov. Skär upp kalkonfilén i tunna skivor, lägg stuvning på ugnsfat och kalkonskivor + kokta haricots verts ovanpå. Råkost till.
(För mejerifritt alternativ: Ersätt smör med kokosolja och yoghurt/färskost med kokosgrädde. 1 - 2 finhackade schalottenlökar kan passa bra att addera i den sortens stuvning)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)