söndag 18 mars 2018

Kokosmjölksvåfflor

Våfflor med kokosmjölk och mandelmjöl
2-3 port.

1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm havssalt
2 dl kokosmjölk
3 ägg

Rör samman torra ingredienser, vispa ner kokosmjölk och ägg. Värm och smörj våffellaggen och bred ut lagom mycket smet för varje våffla, grädda så de får lite krispig yta. Till: Yoghurt (eller kokosgrädde), hallon och blåbär (varken säsongsanpassat eller klimatsmart att köpa färska bär såhär års, men det går ju att tina frysta också).


Matigare alternativ: Räkröra med skalade hackade räkor, generöst med finhackad dill, majonnäs, yoghurt, salt och peppar, pressad citronsaft efter smak. Uteslut naturligtvis yoghurten för mejerifri röra.


Med paleoglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)