lördag 24 mars 2018

Kokosrutor med pepparrotsost eller avokadomajonnäs

Kokosrutor

1 dl kokosmjöl
2 dl riven kokos
1/2 msk fiberhusk
2 krm salt
2 ägg
75 g smält kokosolja

Blanda torra ingredienser och arbeta ihop med övriga. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre pappret och skär degplattan i rutor. Grädda i 200 graders ugn ca 10-15 minuter. Bryt isär rutorna, vänd och eftertorka i ugnen med luckan på glänt.

Pepparrotsost: Rör samman färskost (typ philadelphiaost) med färskriven pepparrot och örtsalt efter smak.
Avokadomajonnäs: Mixa ca 120 g tärnad fryst avokado eller 1 färsk avokado med ½-1 dl majonnäs, örtsalt, malen vitpeppar och pressad citronsaft efter smak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)