fredag 16 mars 2018

Min nya sötpotatisfavorit med rysk röra

Ugnsbakad sötpotatis med rysk sallad

½ - 1 sötpotatis / port.

Rysk sallad:
1 dl hemlagad majonnäs (gör den på mild olivolja; 70% varmpr. + 30% kallpr.)
½ dl rysk yoghurt
1 tärnad morot
ca ½ - 1 dl tärnad squash
1 dl gröna ärtor
6 - 7 st grovhackade chornichons
½ - 1 tsk dijonsenap
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Koka tärnad morot i 4 minuter, ta från värmen och lägg i ärtor och squash, häll av vattnet efter ytterligare en minut. Låt grönsakerna ånga av i silen. Rör ihop majonnäs, yoghurt och senap, vänd ner kokta avsvalnade grönsaker och gurkhack, smaka av med salt och peppar. Ställ salladen kallt och fixa sötpotatisen: Borsta och skölj, picka skalet upptill med gaffel, lägg in potatisar i 200 graders ugn. Baka tills lagom mjuka, testa med sticka. Halvera potatisar på längden, rysk sallad till. Så väldigt gott! Testa.


Vad gäller den ryska salladen gick jag efter ett recept i den här boken, gjorde inte riktigt lika, men inte så väldigt annorlunda heller.😉




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)