fredag 6 april 2018

Snabbt och enkelt: skurna ugnsköttbullar

Fyrkantiga köttbullar med kokossås

½ kg nötfärs
1 ägg
1 finriven gul lök
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
hackad persilja
ca 1 ½ - 2 tsk örtsalt
½ tsk malen vitpeppar

Sås:
sky från köttbullar
2 dl kokosmjölk
1 tsk pressad citronsaft
1 äggula
örtsalt och peppar efter smak

Rör samman färsen. Tryck ut i form och skär i rutor. Stek i 225 graders ugn, ca 10 minuter. Dela isär köttbullerutorna, sila skyn och vispa samman med kokosmjölk och citron i kastrull, koka samman. Tillsätt äggula, värm försiktigt under vispning tills det reder sig något. Smaksätt med örtsalt och peppar. Hade kokt broccoli och surkål till.


1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)