söndag 22 april 2018

Tapiokapizza

Tapiokapizza

2½ dl tapiokamjöl
1½ dl kokosmjöl
1 tsk havssalt
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 ägg

Fyllning:
tomatröra (tomatpuré, olivolja, örtsalt och torkad oregano)
1 hackad röd lök
140 g tärnat bacon (stek krispigt)
1 liten burk skivade champinjoner
fetaost (skär i tärningar)
oliver (skivade)
riven cheddarost

torkad basilika

Blanda torra ingredienser. Vispa ner uppvärmt vatten, olja och sist ägget. Bred ut smeten till en rundel på bakplåtspapper, förgrädda botten i 175 graders ugn, ca 20 minuter. Bred på tomatröra, lök, bacon, svamp, fetaost, skivade oliver och riven cheddar. Färdiggrädda i 200 graders ugn till fin färg. Strö på basilika. Hade hemgjord coleslaw på rödkål till.👌


Detta var bästa pizzan sedan glutenfri start. Receptet på pizzabotten med tapiokastärkelse* hittades här. Om degklumpen istället blir en smet (som ovan) går det uppenbarligen bra ändå med ett utmärkt resultat utan att man behöver tillsätta mer kokosmjöl.



*Tapiokamjöl/-stärkelse/-pärlor är produktnamn för mjöl/gryn av cassava/maniok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)