torsdag 14 juni 2018

Istället för köttfri måndag: Biffig torsdag


Nötkött och klimat
Rött kött inte farligt för hälsan


Biff Rydberg à la paleo

biff (svenskt nötkött) skuren i tärningar
sötpotatis i tärningar
olivolja
hackad gul lök
smör att steka i
salt och peppar
färsk persilja
äggulor

Lägg skurna sötpotatistärningar i vatten en timme, torka torrt i handduk, lägg ut på bakplåtspapper. Blanda runt med olivolja, salt och peppar, ställ in i 175 graders ugn till lagom färg (rör om någon gång under tiden). Stek lök, stek kött, salta och peppra. Lägg upp och lägg på äggulor och strö på hackad persilja.


Cajunkryddat aromsmör till närproducerad biff

50 g rumsvarmt smör
1 tsk tomatpuré
½ krm örtsalt

Rör samman och ställ kallt att stelna. (Med på bild nedan: grönkålsslaw)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)