söndag 3 juni 2018

Lökpaj med ansjovis och oliver

Lökpaj med ansjovis och oliver

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Fyllning:
3 tunt skivade gula lökar
smör att steka i
örtsalt och malen vitpeppar
½ kruka färsk timjan
150 g riven lagrad cheddarost
3 ägg
2 dl grädde
ca ½ brk ansjovisfiléer (använde Grebbestads 125 g)
svarta urkärnade oliver

Pajdeg: Mixa samman samtliga ingredienser i matberedare till en deg. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och ställ in i 200 graders ugn ca 8 minuter. Fyllning: Fräs lök i smör på medelvärme ca 10 minuter, salta och peppra. Vispa ihop ägg, grädde, finklippt timjan och det mesta av osten. Lägg resterande ost i botten av pajskal, fördela lök över och häll på äggsmeten. Lägg ansjovisfiléer och oliver ovanpå, tryck ner oliverna något i smeten. Ställ in i ugnen, sänk värmen till 175 grader. Färdiggrädda ca 30 minuter, eller tills äggsmeten stannat och pajen fått fin färg.


1 kommentar:

  1. mums! om ändå någon ville göra den här till mig! eller i värsta fall får jag väl göra den själv

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)