söndag 10 juni 2018

Två favoriter: Grekisk sallad och krämig blomkålssallad

Grekisk sallad

solvarma tomater
färsk gurka
grön paprika
färsk rödlök
kalamataoliver
grekisk fetaost
äppelcidervinäger e. röd- alt. vitvinäger
kallpressad olivolja
torkad dragon

Skär grönsaker i bitar, strimla lök, skär ost i kuber. Häll över en blandning av vinäger, olja och dragon. Salladen blir godast om grönsakerna inte är kylskåpskalla.


Krämig blomkålssallad

lättkokt kall blomkål i bitar
majonnäs
rysk, grekisk eller turkisk yoghurt (kan uteslutas)
småkapris
torkad dragon
örtsalt och malen vitpeppar
dijonsenap

ev. stora kapris med stjälk att toppa med.

Blanda ihop och smaka av med salt, peppar och senap. Ersätter enkelt t.ex. potatissalladen till rostbiffen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)