lördag 14 juli 2018

Snabbfixad moussaka

Sallad, sallad, sallad ... man kan tröttna på grönsallad varenda lunch och middag, när vareviga dag är solig, torr och varm. Moussaka funkar, snabblagad och kräver inte lång tid i köket. Blir påmind om Grekland dessutom.

Snabbfixad moussaka

ca 250 g köttfärs (nöt, och svensk såklart!)
1 hackad gul lök
4 pressade vitlöksklyftor
örtsalt och malen vitpeppar
torkad oregano
1-2 msk tomatpuré
½ dl grädde
smör att steka i

1 aubergine, skär i skivor
olivolja
lite örtsalt

2 ägg
1 dl majonnäs
ca 2 dl riven cheddarost

Fräs köttfärs, lök, vitlök, salta och peppra. Rör ner tomatpuré och oregano. Blanda ner grädden. Fräs aubergineskivor i olivolja, salta lätt och lägg sen omlott i ugnsform. Häll över köttfärsröran och sist ägg uppvispat med majonnäs och ost. Grädda i 200 graders ugn tills lagom färg. 


(Ovanstående är min variant på "Airams moussaka" ur Doktor Dahlqvists och Airams kokbok)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)