söndag 12 februari 2017

Kanel- och kardemummamüsli

Kanel- och kardemummamüsli

1 dl sötmandel
1 dl valnötter
2 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl skalade sesamfrön
1/2 dl mörka psylliumfrön
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1/2 tsk havssalt
3 msk kokosolja

Ställ en skål med kokosolja i varmt vatten så det smälter. Hacka mandel och nötter. Blanda alla torra ingredienser, arbeta in den smälta kokosoljan och bred ut blandningen på plåt med bakplåtspapper. Torka i 70 graders ugn, 2 timmar. Rör om och torka färdigt müslin ca 2 timmar (hade ugnsluckan på glänt sista timmen). Blev inte helt torr för mig, så kanske klokt att förvara i kylen om så är fallet.


OBS! Inspiration till receptet ovan hämtades från Food pharmacy: en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat av Mia Clase, Lina Nertby Aurell ("Luke Skywalkers Granola"). Ersatte bovete med riven kokos och riven kokos med mörka psylliumfrön, ersatte krossade linfrön med hela linfrön, lade till 1/2 tsk havssalt... annars ungefär som ursprunget. 😉


Det här kan vara intressant att läsa! Så man kanske i samband med receptet ovan dessutom bör rekommendera att använda yoghurt istället för mjölk till müslin. 😊 Helt mejerifri "yoghurt" kan man för övrigt hitta här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)