söndag 4 november 2018

Snabb och extremt god moussaka

Snabb moussaka

1 aubergine skuren i fyra delar på längden och skivad
1 hackad gul lök
250 g nötfärs
2 - 3 dl passerad tomat
ca 1 msk tomatpuré
3 - 4 pressade vitlöksklyftor
valfri kryddblandning efter smak (använde cajunkrydda - favorit just nu😉)
salt och peppar
smakneutral kokosolja att steka i

kallpressad olivolja
hyvlat kallt smör
b-jästflingor
valfritt kryddgrönt (använde fryst persilja)

Använd en stor stekpanna. Fräs aubergine och lök mjukt i kokosolja, lägg åt sidan. Bryn köttfärsen och rör ner kryddblandning, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt passerad tomat och vitlök, rör ner aubergine och lök så att smakerna blandas väl, låt småputtra samman en stund. Häll över i en ugnsform, ställ in i 200 graders ugn ca 20-30 minuter. Ta ut formen och häll på olivolja, hyvla över smör som får smälta ner. Strö till sist på b-jästflingor (ger ostsmak!) och kryddgrönt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)