lördag 29 december 2018

Provocerande gott med nyttigt rött kött och naturligt mättat fett en mellandag: Fat Head Pizza och Fat Bombs

Fat Head Pizza med kryddad lammfärs
Ca 4-5 port.

150 g riven ost (använde cheddar)
ca 30 g philadelphiaost
knappt 2 dl mandelmjöl
1 tsk vitvinsvinäger
1 ägg
½ tsk örtsalt

olivolja

Ovanpå:

250 g svensk lammfärs
2-3 pressade vitlöksklyftor
örtsalt
ev. malen vitpeppar
ev. timjan
valfri favoritkryddblandning (använde hemblandad cajun)
smakneutral kokosolja att steka i

tomatpuré
hackad röd och gul paprika
riven ost (använde cheddar)
1 skivad schalottenlök
ev. skivad salami

oregano

Smält ihop riven ost och philadelphia i kastrull. Rör samman alla ingredienser och platta ut till en rundel med hjälp av olivolja. Förgrädda botten i ca 200 graders ugn till lätt färg. Toppa med tomatpuré, paprika, brynt kryddad färs (kan ju förberedas dagen innan, eller så), riven ost, lök och ev. salami. Färdiggrädda och strö på smulad oregano. Vitkålssallad till.



1 bit mintchoklad eller lakritsfudge på maten, så blir man sen garanterat mätt och nöjd.👍

Fat Bombs m. pepparmyntsolja: 1 dl kokosolja, ½ dl kakaopulver, 12 dr. stevia, 12 dr. pepparmyntsolja, ca ½ tsk vanilj, 1 nypa salt. Lägg i liten kanna och smält i ugnen på 30 grader, rör ihop och häll i silikonformar, ställ i kylen för att stelna.
Lakritsfudge: 2 dl grädde, 50 g smör, 1-2 msk sötströ eller fibersirap, 1 msk lakritspulver. Sjud på låg värme, vispa längst botten då och då tills det blir tjockt kolaaktigt. Häll upp på smörpapper, lägg om pappret så det blir lagom storlek på bitarna, ställ in i kylen att stelna och skär sen i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)