tisdag 17 december 2013

Enkel böcklinglåda

Enkel böcklinglåda  4 port.

4 stora böcklingar
2 gula lökar, hackade
1 dl finhackad dill
1 dl grädde
2 tsk senap
1 krm vitpeppar
+ extra hackad dill.

Smörj en ugnsform och lägg i lök, dill, rensad böckling. Häll däröver sen en blandning av grädde, senap och peppar. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. Strö över lite extra hackad dill ovanpå.


lördag 7 december 2013

Grönkålssoppa

Grönkålssoppa

300-400 g repad, rensad och sköljd grönkål
5 dl grönsaksbuljong
1 msk ghee eller smör
1/2 tsk torkad mejram
salt och vitpeppar efter smak.

Förväll kålen 10-15 minuter i lite lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt kålen rinna av i durkslag. Mixa bladen (eventuellt med lite av buljongen). Blanda mixade blad med buljongen i kastrull, koka upp tillsammans ghee/smör under vispning. Smaksätt med mejram, salt och peppar. Eventuellt kokta ägghalvor att lägga i soppan.